måndag 16 november 2009

EU satsar på "den svenska modellen"

Ambassadörer för kvinnors företagande viktiga som förebilder! Därför har regeringen utsett 880 ambassadörer för kvinnors företagande som kan inspirera till företagande och ge en mer nyanserad bild av företagande. Ambassadörerna är kvinnor som driver företag i olika branscher och i olika storleksklasser, och som genom att tala inför skolklasser, på universitet, i nätverk m.m. ska uppmuntra kvinnor och flickor att se företagande som ett möjligt val samt öka kunskapen om företagande. Det behövs fler förebilder bland företagande kvinnor som andra kvinnor kan identifiera sig med.

Ovanstående text är ett utdrag från regeringens hemsida från 2008.

Nu har den svenska modellen med nått EU och nyligen så lanserade EU-kommissionen den europeiska motsvarigheten till det svenska ambassadörsnätverket för kvinnors företagande. Av drygt 100 företagande kvinnor från hela Europa har 12 utsetts att representera Sverige.

Vill du läsa mer om den nya EU-satsningen eller andra spännande projekt och satsningar på kvinnors företagande? Kolla in näringsminister Maud Olofssons blogg.


//Lica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar