fredag 18 december 2009

Enmansföretagarna: Samhällets små hjältar

FöretagarFörbundet publicerade nyligen en rapport som beskriver enmansföretagarnas situation. Den mycket intressanta rapporten handlar om hur enmansföretagarna ser på sig själva och sin livs- och arbetssituation samt om enmansföretagarna och trygghetssystemen. Vi på Lica har tidigare skrivit om att företagare ofta diskrimineras genom att de betalar lika mycket skatt och avgifter som anställda, men de har inte samma möjlighet att utnyttja de trygghetssystem de betalar för i lika stor utsträckning som anställda.

Tidningen Driva eget belyser just detta i en artikel på sin hemsida. I artikeln kan man läsa att enmansföretagarna ofta är med i någon a-kassa, men att väldigt få är arbetslösa. Vidare kan man läsa att egenföretagarna sällan eller aldrig är sjuka trots att man betalar höga avgifter för sjukförsäkring.

I rapporten står även att: "Enmansföretagen är Sveriges vanligaste företag. De får det lokala samhället att fungera. De skapar jobb åt sig själva och åt sitt nätverk. De är livsviktiga för Sverige"

Vi på Lica tycker att det är dags att man förbättrar förutsättningarna för enmansföretagarna, samhällets små hjältar!

Vill du läsa den spännande rapporten i sin helhet? Klicka här

//Lica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar