onsdag 30 december 2009

2010 – möjligheternas år!

Nu står 2010 för dörren och det är inte ovanligt att man funderar över vad som kommer att hända under det kommande året. Som vi skrivit om i ett tidigare blogginlägg så är det faktiskt du som bestämmer över var din karriär tar vägen. Låt 2010 bli det året då du kommer att ta ditt nästa steg inom företagarlivet.
För dig som går med företagstankar kan det innebära att
- Du har en idé som du skriver ner, sätter på pränt och börjar fundera kring. Rita en mind map och bena ut din idé
- Börjar undersöka möjlig målgrupp och eventuella konkurrenter
- Du registrerar enskild firma eller handelsbolag

För dig som kommit lite längre kan nästa steg vara att
- Våga ringa din drömkund
- Utveckla din tjänst/produkt ytterligare
- Ombilda till aktiebolag

Oavsett var du befinner dig (i startskedet, rutinerad företagare eller någonstans där emellan) så är det bra att då och då fundera över var företaget är på väg. Drar det åt det håll du tänkt? Har nya möjligheter dykt upp som styrt om vägen? Var vill du vara om ett år? Årsskiftet är en ypperlig tidpunkt för att reflektera över detta och på så sätt ta kommandot över framtiden.
Var befinner du dig i ditt företagande? Maila oss på licablogg@gmail.com eller kommentera här direkt på bloggen.

Låt oss se 2010 som möjligheternas år för oss småföretagare!
//Lica

2 kommentarer:

  1. Hej Lica,

    Jag och min väninna försöker nu under vår mammaledighet skapa något. www.villha.weelby.com (kommer i en framtid kanske köpa www.villha.net Vet att vi vill blogga och sälja något men vet inte riktigt vad. Vi gillar båda att shoppa billigt och inredning. Kan inte ni kika på vår hemsida/blogg och ge oss några spontana tips? Ska vi försöka nicha oss? Hur går vi tillväga, vilket ämne ska vi välja. Har köpt 13 par ursöka tretornsstövlar, men vem skulle gå till villha för att köpa det?

    Tack på för hand för alla tips,
    MVH,
    Vill Ha! Sara

    SvaraRadera
  2. Hej Sara!
    Vad kul att ni vill satsa på er idé! Något som är absolut grundläggande för en företagare (enligt oss på Lica) är att du är intresserad och älskar det du gör. Därför bör ni välja något som ni verkligen brinner för. Det är som sagt en av fördelarna med att vara företagare; NI väljer vad NI vill göra och vilket område NI vill vara verksamma inom! Det kan vara en stor fördel att nischa sig för att lättare definiera sin målgrupp och på så sätt nå ut till sina kunder. Vårt tips är att undersöka marknaden. Hur gör andra inom ert område? Finns det några luckor som ni skulle kunna fylla, dvs saknas något?
    Ytterligare tips är att kolla upp om Drivhuset finns på er ort. De ger gratis vägledning för nyföretagare (eller för de som går i tankar om att starta eget) och är kanonduktiga! Kika också in på Verksamt.se som vi tipsade om i ett inlägg för några dagar sedan.
    Försökte gå in på er hemsida via länken, men det fungerade dessvärre inte...
    Stort lycka till och hör gärna av er igen om hur det går!
    //Lica.

    SvaraRadera