måndag 21 december 2009

Sälj sälj sälj

Företag måste sälja för att gå runt. Det är liksom en av företagandets grundstenar. Vi har en produkt/tjänst som vi tror på och vill att andra ska finna attraktiv (och vilja lägga pengar på). I Sverige kan det ibland kännas lite fult att vilja säja, men låt oss inse att det är så ett företag fungerar. Skäms inte för att sälja! Du har utvecklat en vara eller tjänst som du av hela ditt hjärta tror på och då vill du ju givetvis att andra ska tycka samma sak. Våga visa stolthet över din företagsidé!

Tycker du att det är svårt att sälja? Då kan detta vara bra att tänka en stund på varje gång du ska ringa ett kundsamtal eller gå på kundmöte. Varför är det jag erbjuder bra? Varför klarar min blivande kund sig inte utan den? Exakt vad är kundnyttan? När du besvarat frågorna och peppat dig själv så tar du luren och ringer samtalet, fullständigt övertygad om att din blivande kund inte kommer kunna tacka nej.

Vill du läsa mer om detta? Det finns en kvinna som har full koll på sälj. Kolla in säljtränaren Ulla-Lisa Thordéns blogg och hemsida.

//Lica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar