tisdag 8 december 2009

Håll tungan rätt i juletid

Inför julen brukar det vara fullt upp. Man vill sy ihop säcken innan året tar slut, men det är också vanligt att man ska springa på diverse julbord. Om du bjuder kunder på julbord får du dra av 90 kr plus moms per gäst, men då måste det vara en representation som har samband med verksamheten. Vill du dock tacka din personal för det gångna året genom att bjuda ut dem kan detta betecknas som personalfest och då får du dra av 270 kr plus moms. Ett trevligt faktum som kanske alla inte vet.

Något annat som är bra att tänka på inför julen är eventuella julklappar till dina kunder. Något litet är alltid uppskattat, men det är viktigt att veta att en dyr julklapp kan räknas som muta. Över 400 kr bör en julklapp inte kosta om man vill vara på den säkra sidan. För oss småföretagare kan det dock vara mer rimligt att skicka ut julkort med ett litet tack för året som gått. En liten, men ack så uppskattad gest.

Vill du läsa mer om matnyttiga tips inför julen eller om andra bra tips som rör företagande så kolla in tidningen Driva-egets hemsida samt branchorganisationen Företagarna.

Ha det gott i julstöket och stressa inte för mycket!

//Lica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar